En Yaygın Sosyal Medya Tuzakları



Bu konumuzda bazı Sosyal HACK ve Tuzaklardan Bahsedeceğim.

Sadece bazı teknikler kullanarak psikolojik baskı biraz web sitesi biraz yazılım ile yapılmayacak şey yok.


1.Onaylı Hesap Yöntemi

Bu yöntem genel olarak İnstagram platformunda kullanılsada twitter gibi sosyal medya ağlarındada kullanılıyor.Bu yöntemde daha önceden para ile satın alınmış mavi tikli bir hesap kullanıcı bilgilerini kapatacağı hesaptaki bilgilere göre değiştiriyor ve kapattıracağı hesapı şikayet ediypr varolan hesap onaylı olduğu için, sorgusuz sualsiz istediği hesapı kapattıyor.Çünkü hesap gerçek bir kişiye ait ve onaylı gözükmektedir.Genel olarak Twitch ve Youtube fenomenlerinin hesaplar bu şekilde kapatılıyor.


2.Link Bombardırmanı:

Bu yöntemde diğerinden farklı olarak kişinin e-posta ve telefon numaralarına çok sayıda mesaj yağıyor bu mesajlar facebook ve twitterdan geliyor gibi görünsede aslında çoklı olarak önceden planlanmış satın alınmış numaralar veya ücretsiz sms uygulamalarından geliyor, kişi bu aşamada hesapının çalındığını düşünerek artan baskı noktasında şifresini değiştiriyor sahte siteye girip şifre değiştiğinde ise, hesap ele geçiriliyor.


3.Telefon Dolandırıclığı

Bu yöntemi bilmeyen yoktur herhalde genelde eğitimsiz bilgisiz kişiler için kullanıyor desemde, bazı çok eğitimli insanlarda kandırıldı değil mi ? En basit tabiriyle savcı polis diyerek çeşitli sözlerle sizi korkutup size bir hesapa ya da bir yere para veya zinnet eşyası getirin diyorlar.


4.Sahte Siteler

Link bonadırmanından farklı olarak sosyal medyada banka vs gibi oluşturulan sahte sitelerile hediye kazandım diyerek giriş yapmanızı istiyor ve bilgilerinizi çalıyor.


5.Mobil Ödeme Yöntemi

Bu yöntem ne kadar yasal görünsede aslında değil.Bu sistem şu şekilde işliyor siz akıllı telefonuna gelen linke tıklayıp açılan sitedeki reklamları kapatmaya çalışırken tuzağa düşüyorsunuz ve mobil ödeme yapmış oluyorsunuz orada bilmeden tıklayınca faturalıysanız faturanıza tliniz varsa tlinizi gaspetiyor ve iptal ettirmedikçe faturaya işliyor bunu engelemek için Müşteri Hizmetlerini arayıp Mobil Ödemeleri kapattırmayı isteyin.Eğer üye olduysanız müşteri hizmetlerini arayın iptal edin.Paranızı geri almanız zor olsada, girdiğiniz sitenin bir video veya ekran kaydını alırsanız şikayet edebilirsiniz.


6.Sahte Kazanç Siteleri

Bu siteler sadet zinciri tarzında tosuncuk tarzında çalışıyor her gelen başkalarını üye ediyor son para yatıranların paralarını ilklere sonrakiler öyle öyle sahte bir kazanç ağı yaratılıyor.


7.Mail HACKİNG

Bu yöntem daha önce bazı hacker gurupları tarafından kullanıldı.Dönem dönem benzer mail adresleri aracılığıyla maillerdeki eklere virüslü dosya ekleniyor.Kimileri ustalığını konuşturuyor ve resim dosyalarına bile bunları yükleyebiliyor.


8.Onay Kod Dolandırılıcığı

Bu yöntemide pas geçmiyim dedim, bu yöntemde kişiler bazı kişilerin sosyal medya hesaplarını hackliyor ya da tanıdığınız birinin adresine yakın profiller oluşturuyor kimi zaman para istiyor, genel olarak Migros Teknosa gibi şirketlerden bedava indirim kodu dağıtıyorum diyor, telefon numaranızı istiyor hattınız faturalı mı diyor, faturalı diyince de telefon numaranızı istiyor ve size gelen smsdeki kodu istiyor girdiğinizde bir servise üye oluyorsunuz ve dolandırılıyorsunuz.


9.Amerikan Askeri Taktiği Twitter

Bu taktik, twitterda rastgeldim olay gene basit, amerikan askeriyim dolar bulduk türkiyede iş kuracağız sana yolluyacam bu sende kalsın diyor tabi kargo ücreti 30-40-50 bilmem kaç dolar 100 dolarda olabilir.Sizde nasıl olsa para gelecek diye alıyorsunuz. Buna benzer bir taktikde ödül kazandınız diyip kargo parası altında ödemeli kargo gönderip hıyar gönderme taktiği biliyorsunuz.


10.Sahte Çağrılar ve Whatshapp

Bu yöntemde biri sizi arıyor sizde neymiş diye geri dönüyorsunuz ve dakikası bilmem kaç tlilik hattları arıyorsunuz. Ya da size gelen bir whatsapp mesajında kadın önce sizle konuşuyor evlenmek istediğini söylüyor ve sonra sizi engelliyor sizede beni ara deyip numara bırakıyor sizde gaza gelip arıyorsunuz.


İlginizi Çekebilecek Diğer Konumuz: https://ramizarsiv.blogspot.com/2021/06/powzers-mobil-ucretsiz-oldu-mobil.html


TELEGRAM KANALIMIZA KATILMAK İÇİN

Post a Comment

Daha yeni Daha eski