Türkiye'nin En Aktif Hack Forumları

Sizler için derlediğimiz bu makalemizde Türkiye’nin En Aktif Hack Forumları listesini sizler için araştırdık ve Türkiye’nin En Aktif Hack Forumlarını sizler için bulduk.Dilerseniz hemen listemize geçelim.


1-) CyberWarrior

Cyber-Warrior TIM grubu 2001 yılından beri Türkiye’nin en aktif hack grubu arasında yer almaktadır. Kurucusu CWDoktoray‘dır.

Cyber-Warrior Bu süreç içerisinde birçok siteye ekol olmuş, Beyaz şapkalı hacker ve bilişim güvenliği konusunda uzman yüzlerce kişi yetiştirmiştir.

Cyber-Warrior TIM ve AKINCILAR gurubu İnternet üzerinden;

İnanç ve Ahlaki değerlerimize yapılan saldırılar,

Devletimiz ve Ülkemiz aleyhtarı eylemler,

Toplum ve kamu vicdanını olumsuz etkileyen olaylar, Karşısında sanal alemde mücadele eden hacktivist bir gruptur.

2007 Yılında yapılan yasal düzenlemeler grubun da mücadelesini verdiği birçok konuyu kapsamına almıştır. Genel anlamda hukuki boşluk doldurulmuştur. Cyber Warrior grubu şu anda yayın hayatına legal olarak devam etmektedir.


2-) Türk Hack Team

Türk Hack Team, yaklaşık 2002 yılında Arsenik tarafından İrlanda da kurulmuştur. Türkiye’nin en eski hack gruplarından biridir. Yöneticilerinin Bedros Sanches, OnLy, Arsenik, Se-Zer, Akşemsettin, ZoRRoKiN, TheKar1zma, Corsair olduğu biliniyor. Bu grup daha önce paylaştığımız diğer hack grupları gibi kuruluş amacını “Türk ulusunun siber dünyada kendini geliştirmesi yeterli kabiliyet alanına kavuşabilmesini sağlamak” olarak açıklıyorlar. 

Kendilerini Atatürkçü ve milliyetçi temelle Türk Hacker grubu olarak tanıtan Türk Hack Team, bu dönemlerde adeta siber güvenlik forumuna dönüşmüş durumda.


3-) Hacktivizm

Daha önce de powerhack hack grubu ile oluşan ekip ve devamı bu sefer hacktivizm.org hack forum sitesinde buluştu. 

FataLworm, (luxury) Kripton ve KocaReis önderliğinde kurulan grup, internet ortamında Türk hackerleri ve hacker adaylarını bir arada toplamaya yönelik çalışmalar yapıyor. Bu grup daha önce de powerhack ismiyle birçok pop sanatçılarının ve ünlü isimlerin web sitelerini hacklemişti.

Hacktivizm, yine powerhack sitesinde olduğu gibi amacı sanal dünyada hackerları bir arada toplamak ve bilgi alışverişi yapmaktır. Hacktivizm.org yasa dışı hiçbir hareket ve eylemlerde bulunmaz. İçerisinde barınan hackerlar kendi hackledikleri siteleri paylaşmakta özgürdürler ve hackledikleri sitelerden sorumludurlar. 

Hacktivizm.org sitesinde bulunan hackerlar “TÜRK” hack sitelerine herhangi bir zarar vermezler verilmesi durumunda forumdan uzaklaştırılırlar. Amaçları sadece bilgi alışverişi yapmak ve Türkiye’nin en iyi hack forumlarından biri olmaktır. Bu arada hacktivizm bünyesindeki hackerlar ülkemize yapılan herhangi bir hacking saldırılarını karşılıksız bırakmayarak milliyetçi duygularıyla gereken cevabı vermek olduğunu belirtiyorlar.


4-) Turkz Grup

TurkZ Grup, Türk milleti üzerinde hedef gözetmeksizin oynanan oyunlara, örf ve adetlerinde yapılmaya çalışılan deformasyona ve dini inancına yapılan saldırılara karşı siber savunma sağlamayı misyon edinmiş Türkiye’nin önde gelen Türk Hacker Gruplarındandır. 

Turkz Grup, kuruluşundan bu zamana kadar kendilerini Türk & Müslüman hacker grubu olarak tanıtmış, kendileri “Devlet-i Ebed Müddet” sloganını benimsemiştir.

Turkz grubu, Almanya, Suriye, Yunanistan ve Hollanda’nın devlet kurumları, borsa ve finans kuruluşları gibi önemli sistemlerine siber operasyonlar düzenleyerek önemli bilgi ve belge ele geçiren; terör örgütleri PKK, PYD, FETÖ ve DAEŞ’i izleyerek önemli istihbari bilgiler edinmişti. 

Türkiye’yi milli bir şuurla sanal dünyada temsil eden ve devlet ile hiç bir bağı olmadıklarını açıklıyor. Yaptıkları icraatleri forum sayfalarında paylaşıyorlar.


5-) TurkDef

2015 yılında faaliyete geçtiği görünen Türk hacker grubu Turkdef birçok ünlü şarkıcı, grup, şirketlere saldırı düzenledi. Ana sayfa indexlerine imzalarını bıraktı. İsimler fazla uzak değil, UNESCO, PHILIPS, MAZDA, FERRARİ, MITSUBISHI, HARVARD, CNN HABER, NATİONAL GEOGRAPHIC ve Türkiye gündeminin bir süre meşgul olduğu Atatürk’e benzeyen adam: Göksal Kaya’yı hacklediler.

Kendilerini “Türk Hacker Grubu” olarak tanıtan grup, isimleri belirsiz olan “ZeroTolerance & Tepasa & LinuxLov3r & Bozkurt34 & Intrusive” takma isimleriyle gündeme gelen grup, görünen yüzüyle beş kişiden oluşuyor. Aktifliklerini instagramdan ve Twitter’dan bildiriyorlar.


6-) Ayyıldız Tim

Ayyıldız Tim konumuzda “Bundan Ötesi Ya İstiklal Ya Ölüm” sloganıyla bilinen Ayyıldız Tim, 2002 yılında Yeni Zelanda’da Cedkan Bir Yafes tarafından kurulduğu düşünülen ve Türkiye’de faaliyette olan, kendisini vatanperver ve milliyetçi olarak tanımlayan hacker grubudur. 

Kendi içinde çeşitli grupları vardır ve bu grupların askerî rütbe sistemi vardır. Forum sayfalarında kendini hack ve internet ortamında geliştirmek isteyen herkesi eğitmek için belirli organizasyonlar ve timler oluşturuyorlar.

Hackledikleri sitelerin ana sayfasına Türk motifleri ve milli duyguları ön plana çıkaran müzikler ekleyerek yabancı sitelerde bir imza bırakıyorlar. Ayyıldız Tim, birçok siber saldırıda bulunuş ve bunların en önemlilerinden biri de Amerikan Savunma Bakanlığının resmi web sitesinin hacklenmesi ve anonymous hack grubunun resmi web sitesinin hacklenmesidir.


7-) TurkHacks

TürkHacks, yaklaşık olarak 2015 tarihinde faaliyete başlamış olan, DeepiMpaCt kod adlı hacker tarafından kurulan Atatürkçü düşünceyi benimsemiş bir hack grubudur. 

Karanlık Özgürlüktür sloganı ile faaliyet gösteren TurkHacks’ın başlıca amacı daha önce de belirttiğimiz çoğu grup gibi Siber Güvenlik Konusunda insanları eğitip onları sanal dünyaya karşı nasıl korunacakları hakkında eğitmektir. Fakat bu grup eğitimlerden daha çok free/warez yani lisansları kırılmış program ve script paylaşım platformu halindedir.

Piyasadaki eski ve halen daha aktifliğini sürdüren nadir hack gruplarından birisidir. TurkHacks, yaptığı faaliyetlerle özellikle bmw, kia ve toyota gibi dünya devi otomobil şirketlerini hacklemeleri olmuştur. 

Bu grup operasyonlarına uzun bir ara vermiş olsa dahi aktifliğini halen daha korumaktadır. Her şeyin free olanını sevmek anlayışı ile ilerleyen grup üyelerine deep web, instagram methodları, hack konuları ve her yerde rastlamadığınız içerikleri forum sitelerinde paylaşıyorlar.


8 -) SpyHackerz

SpyHackerz, 2006 yılında Mectruy kod adlı hacker tarafından kurulmuş olan, kendilerini herhangi bir politik duruşlarının olmadığı, politize olmuş hack siteleri ile herhangi bir benzerliklerinin olmadığı, ülkemize yönelen düşmanca tutumlara karşı operasyonlar düzenleyen bir hack grubu olarak tanıtıyorlar. 

Bu grup şuan Türkiyenin gündemindeki en önemli hack gruplarından birisi. Yaklaşık 45.000 üyesi bulunan spyhackerz, hack forum listesinde üst sıralarda yerini koruyor.


TELEGRAM KANALIMIZA KATILMAK İÇİN TIKLA

Post a Comment

Daha yeni Daha eski