Instagram Sayfa Açma Fikirleri



İnstagram Sayfa Açma Fikirleri

✮ Mizah Sayfaları

Instagram üzerinde en çok mizah sayfası yer alıyor ancak şunu da belirtmek gerekiyor ki yeni fikirler için en riskli grup mizah sayfalarıdır. Çünkü sizin komik bulduğunuz bir paylaşımı diğer insanlar komik bulmayabilir. Ayrıca mizah içeren paylaşımlar yanlış anlaşılmalara oldukça müsaittir. Bu nedenle mizah sayfalarını büyütmek oldukça zordur ancak iyi bir yönetim ve özgünlükle çok büyük kitlelere hitap edilebilir.


✮ Satış Sayfaları

Hem bilgi vermek hem de bir şeyler satmak istiyorum diyorsanız Instagram ticari profil seçeneği sizin için biçilmiş kaftan! Günümüzde birçok kişi alışverişlerini artık Instagram üzerinden yapıyor. Instagram üzerinde ayakkabıdan kıyafete, kozmetikten aksesuara, organik çiftlik ürünlerinden gıda takviyelerine kadar çok fazla çeşitte ürünler satan onlarca sayfa bulunuyor. Hatta geçenlerde denk geldiğim bir Instagram hesabının sahibi, kendi çiftliğinde ürettiği salça benzeri ürünlerin tanıtımını yaparak satışını gerçekleştiriyordu. Bu hesabın 200bin’e yakın takipçisi olduğunu düşünürsek elde ettiği geliri tahmin etmek zor olmaz.


✮ Bilgi Sayfaları

Hem kendinizi geliştirmeye hem de insanların faydalı bilgiler öğrenmesine yardımcı olmaya ne dersiniz? Instagram üzerinde bilimsel ve tarihsel bilgiler vermek, ilginç olaylardan bahsetmek ve fikir alışverişinde bulunmak için kurulmuş birçok hesap bulunuyor. Burada önemli olan nokta ise özgün bilgiler sunarak etkileşimi artırmak. Bilgi birikiminize güveniyorsanız ve bu konu ilgi alanınıza giriyorsa gayet güzel bir fikir olabilir.


✮ Tanıtım ve Sunum Sayfaları

Bu konu özellikle de bayanları ilgilendiriyor. Instagram üzerinde yapılan küçük bir araştırma ile ev tasarımı ile bilgilendirici paylaşımlar yapan, farklı yemek sunum fikirleri veren birçok sayfa olduğunu görürsünüz. Siz de kişisel zevklerinizin güçlü olduğuna inanıyorsanız ve özellikle de tasarım ve sunum konusunda özgün fikirler üretebiliyorsanız bu tarz bir sayfa açarak geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz.


✮ Spor, Teknoloji ve Haber Sayfaları

Her insanın ilgi alanı farklıdır. Örneğin ben Instagram üzerinde çok uzun zamandan beri vücut geliştirme sporu ile ilgili bilgi veren birçok sayfayı takip ediyorum ve aynı zamanda yazılım ile ilgili paylaşım yapan sayfalara da sık sık göz atıyorum. Dikkatimi çeken nokta ise şu; kendi ilgi alanınız ile alakalı sayfa açtığınız zaman başarılı oluyorsunuz. Bu nedenle siz de spor, teknoloji, haber, siyaset, dini konular, eğitim gibi ilgi alanınıza hitap eden herhangi bir konuda sayfa açabilirsiniz. Mutlaka sizinle ortak yönü olan geniş bir kitle bulacaksınız.


✮ Instagram Sayfa Açma İsimleri

Sayfa isimleri, bir instagram hesabının kimliğidir denilebilir. Bu nedenle sayfanızın içeriğine göre özgün bir isim seçmeniz, başarıya gidecek olan yolun en önemli kilit taşıdır diyebiliriz. Bu nedenle akılda kalıcı ve aynı zamanda dikkat çekici bir kullanıcı adı tercih etmeniz gerekir. Burada size instagram sayfa ismi önerileri konusunda fikirler vermek isterdik ancak instagram sayfaları çok farklı kategorilerde olabileceği için bu durum pek mümkün olmuyor.


✮ Instagram Sayfa Açma Nasıl Yapılır?

Instagram sayfası açma işlemi için hedef kitlenizi belirlediniz ve sayfanızı nasıl açacağınızı merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Instagram’da ilk etapta normal kullanıcı hesabı açmakla işletme profili açmak arasında pek bir fark yoktur. Instagram’da nasıl hesap açacağınızı bilmiyorsanız Instagram Hesabı Nasıl Açılır? Başlıklı yazımızdaki yönergeleri takip edebilirsiniz. Sayfanızı açtıktan sonra ürün satışı yapmak için işletme profiline geçmek (yeni ismi ile profesyonel hesap) isterseniz şu işlemleri yapın;

Instagram uygulamasını açın ve profilinize girin. Profil ekranınızın sağ üst kısmında yer alan üç çizgi simgesine dokunun ve en altta yer alan Ayarlar ekranını açın.

Ayarlar ekranında yer alan Hesap seçeneğine dokunun. Açılan ekranda en altta yer alan Profesyonel hesaba geçiş yap seçeneğine dokunun.

Burada size uygun olan seçeneği seçebilirsiniz. Örneğin ürün satışı veya tanıtımı yapacaksanız seçenekler arasından İşletme Profili’ni seçerek devam edebilirsiniz. Bu aşamada sizden kategori seçmeniz istenecektir. Kategori seçerek işlemi tamamlayabilirsiniz. İşletme profiline geçiş yapmak, hesabınızı herkese açık hale getirecektir.


TELEGRAM KANALIMIZA KATILMAK İÇİN TIKLA

Post a Comment

Daha yeni Daha eski